Május 25-én, szerdán 11 órakor Balassagyarmaton, a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban rendkívüli sajtótájékoztatóra kerül sor.

A sajtótájékoztató témája a 2022. június 4-én első ízben, Ipolytarnóc-Balassagyarmat útvonalon megrendezésre kerülő Juhos Gábor Trianon-maraton.

 

A verseny szervezője a Magyarok Világszövetsége, országos fővédnöke pedig Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság volt elnöke, korábbi köztársasági elnök.

 

A most kiírásra kerülő verseny főszervezője Medvácz Lajos, Balassagyarmat korábbi polgármestere, fővédnöke Csach Gábor Balassagyarmat polgármestere, versenyigazgatója Sztancsik József, országos hírű triatlonos.

A sajtótájékoztatón az említetteken kívül részt vesz Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke, Horváth István, az MVSZ Kárpát-medencén Kívüli Térségének elnöke és Fenyvesi József, országos főszervező, és mások.

 

A Juhos Gábor Trianon-maraton egyszerre kíván emléket állítani Juhos Gábor nagyszerű hazafias és sportolói teljesítményének, aki Trianon 100. évében, 2020-ban egyetlen szünnap beiktatása nélkül, negyven nap alatt egyedül körbefutotta a megcsonkított Haza határát, úgy, hogy minden nap legalább egy maratoni távolságot megtett, valamint ébren kívánja tartani és ráirányítani a magyarság ellen elkövetett nemzetgyilkossági kísérletre a köz, különösképpen az ifjú nemzedék figyelmét. A tervek szerint Juhos Gábor Trianon-maratont minden évben, Trianon napján, azaz június 4-én tartják meg, ugyanazokon a szakaszokon, amelyeket Juhos Gábor Trianon 100. évében megtett. Az idén első ízben kiírt versenyt egyetlen szakaszon, Ipolytarnóc és Balassagyarmat között rendezik meg.

 

Részleteket a rendkívüli sajtótájékoztatón ismertetünk.

 

Szeretettel várjuk a helyi és az országos írott és elektronikus sajtó képviselőit.

————————————————————————–


Támogassa az SZJA 1 %-val a Magyarok Világszövetségét!

 

Adószámunk: 19672081-1-41

 

MVSZ Sajtószolgálat

11057/220514