KÖNYVBEMUTATÓRA hívunk, várunk szeretettel minden kedves Érdeklődőt! KISASSZONYNAPJÁN, 2022.09.08.-án, csütörtökön, 18 órától, a Turul Házban, azaz a Magyarok Világszövetsége székházában (1052 Bp. Semmelweis u. 1-3.) BERNÁD ILONA székely bába, népi természetgyógyász, szakíró szakralis női könyvét, a „NŐ ÖRÖKKÉVALÓ PILLANAT, AMIT A NÉPHAGYOMÁNY AD NEKÜNK” című új művét ismerhetjük meg, mely nem kevesebb, mint 26 év kitartó, fáradhatatlan gyűjtőmunka és 2 év áldozatos ülőmunka, azaz írás eredményeként születhetett meg! A kötet képi beszéddel is felérő borítója, Irina Pusztai (Montreal) kezemunkáját dicséri.

A KÖNYVVEL HAGYOMÁNYAINK NŐI ÉLETÚTRAVALÓJÁT KAPJUK AJÁNDÉKBA, ÍGY AZTÁN NEM HIÁNYOZHAT EGYETLEN MAGYAR ASSZONY, ÉDESANYA, NAGYMAMA, LÁNY KÖNYVESPOLCÁRÓL! Bernád Ilona ezt, a sorban a 11. művét VITÉZ MOLNÁR V. JÓZSEF, magyar néplélek kutató emlékének ajánlotta! A könyvbemutatóra a belépés ingyenes és nincs regisztrációhoz kötve, valamint természetesen dedikáltatásra is lehetőség nyílik majd.

 

Őszinte szeretettel várunk minden kedves Érdeklődőt! Köszönettel vesszük a meghívó továbbítását ismerőseiknek és a megosztásokat is, hogy tényleg sokakhoz eljuthasson ez a jó hír!

Szeretettel:

Kovács-Hárs Klári és Sipos Kata a könyvbemutató házigazdái.

 

A szerző beharangozója munkájáról:

NŐ – ÖRÖKKÉVALÓ PILLANAT magyar, szakrális, női könyvem beilleszkedik a gyermekáldásról, természetes szülés-születésről, magyar bábaságról, támasztóasszonyságról; a csecsemő és gyermek neveléséről, gyógyításáról, valamint népi egészségkultúránkról és orvoslásunkról szóló köteteim sorozatába. Megírására az a megfigyelésem késztetett, hogy egy magyar, fiatal nő Budapesten hamarabb találkozik idegen kulturális elemekkel és egészségmegőrző módszerekkel, mint sajátunkkal.

Könyvemben végig követem az újszülött kislány szépség-, termékenység, sorsvarázsló áldásait, varázslásait, kislány és leánykorán át a menyasszony, új asszony, anya beavatásait, majd az érett asszonykor és a megboldogulás szellemiségét. Népéletünkben fontos a Fény, a Szeretet kibontása az emberi és közösségi életben, a lányok felkészítése az asszonyi életbe, továbbá a Hold és a Nő kapcsolata, Boldogasszony tiszteletünk.

A nő életének csúcspontja a menyegzője és a közösség által, kalákában szervezett esküvő, lakodalom. A szerelemfák, a menyasszonyi perec, szakrális ételeink, a köszöntők, a menyasszony– és termékenységi tánc, a kontyoló segítik a nő életének egyik legnagyobb változását, emberélet fordulóját.

A nők szakrális eszközei és a velük való gyógyítás szintén örömteli színfoltja életünknek, akár a szakrális szerelem, a szakrális konyhánk, a hagyományunkra alapozott oktatás és a női lelkületű gazdaság.

Csak egy Nő van a teremtésben.”

MVSZ Sajtószolgálat

11096/220907