A Magyarok Világszövetsége becsületsértés miatt kezdeményezett büntető pert Stoffán György publicista ellen, annak 2019. január 8-i a világhálón megjelent, Újabb önjelölt hazaárulás az MVSZ-től… „Trianon felülvizsgálata” című írása miatt.

  A már címében is becsületsértő írásban Stoffán az MVSZ által kezdeményezett „Nemzeti konzultáció Trianonról”elnevezésű aláírásgyűjtés ürügyén szólalt meg, és az MVSZ-t becsmérlő, megalázó, jó hírét, becsületét sértő kifejezések egész sorát használta,többek között: „elmebeteg… kezdeményezés” „hülye  MVSZ-esek”, „magyarellenes cselekménysorozatot” „aljas árulással”, „ostoba és aljas hazaárulás”, „a hazaárulásnak ezt a módját”, „nemzetgyalázás”.

 

            A Dunaújvárosi Járásbíróság ma, 2022. szeptember 19-én meghozott ítéletében becsületsértés vétségében bűnösnek mondta ki Stoffán Györgyöt, és ezért őt egy évre próbára bocsátotta és a bűnügyi költség megfizetésére kötelezte– tudatta dr. Király Gábor ügyvéd és Gyetvay György Gergely, az MVSZ Elnökségének tagja, aki e perben a Magyarok Világszövetségét képviselte.

 

            Az ítélet a mai napon jogerőre emelkedett.

 

            A szóban forgó írás miatt az MVSZ magukat sértve érző tagjai, tisztségviselői és aláírásgyűjtői közül 26 személy korábban csoportos pert kezdeményezett, amelyet a polgári bíróság elutasított azzal az indoklással, hogy a hatályos magyar törvények nem teszik lehetővé a felperesek részére az adott ügyben a közösségként való jogérvényesítést.

 

            A mai ítélet a fent hivatkozott írás által megsértett valamennyi érintett számára valamelyest elégtételt szolgáltat.

Kövesse az MVSZ Sajtszolgálat közleményeit a Magyarok Világszövetsége Facebook oldalon is.

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

11100/220919