Drámai fejleményről kell tagjainkat és híveinket itthon és szerte a nagyvilágban értesítenünk. December elsején leállítják a fűtést a Magyarok Világszövetsége budapesti székházában. Ezzel egy újabb fűtetlen, nagykabátban töltendő tél kezdődik a világ legnagyobb magyar szervezetének mostoha életében.

 

A leállás oka az, hogy megérkezett az októberi fűtésszámla…

 

Míg egy évvel korábban, 2021. októberében a fizetendő összeg értéke

387.091 Ft, volt

addig a mostani, a 2022. októberi számláé egy hihetetlen szám:

5.233.880 Ft (!!!???)

 

Nincs tévedés, az idei számla közel 14-szer kerül többe, mint a tavalyi!!!

 

Az MVSZ vezetői megtudakolták ennek a kíméletlen áremelésnek az okát.

A FŐTÁV tudatta, hogy miniszteri rendelettel írta elő a kormány számunkra a gáz árát.

Ezért a drasztikus  díjnövelés. Ráadásul nem áll módjukban semmilyen kedvezményt adni.

 

Ez az összeg a Magyarok Világszövetsége számára teljesen megfizethetetlen. És idén októberben nem is volt hideg…

 

Mi viharvertek vagyunk, és nem ijedünk meg egy újabb, fűtetlen székházban eltöltendő tél gondolatától, hiszen az elmúlt évtizedben nyolc telet így húztunk át, nagykabátban és dideregve, munkatársaink egészségét kockáztatva. Ám ami most történik az mégis letaglózó. Így nézne ki a gondoskodó állam testközelből? Ha az ukrajnai háború árát nem, akkor mit fizettetnek meg velünk…?! Várjuk a kormány magyarázatát” – nyilatkozta megkeresésünkre Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke.

 

A minden kormányzati kommunikációt látványosan cáfoló számlaérték láttán sajtószolgálatunk vizsgálódásba kezdett, hiszen idén októberben nem is volt hideg. A FŐTÁV honlapján megtaláltuk a budapesti havi átlaghőmérsékleteket. Míg 2021 októberében ez 10,63 Celsius fok volt, idén majdnem három fokkal magasabbat, 13,22-at mutattak ki. Ezek után az idei díjszabás megkerülhetetlenül magyarázatra szorul.

 

Megtudtuk azt is, hogy közben már ki kellett fizetni a 2023. januári villamos-energia számlát. Ennek értéke kilencszerese a tavalyinak!!!

 

MVSZ Sajtószolgálat

11130/221130