Dr. B. Nagy János, a namuri egyetem professor emeritusa, a Magyar Tudományos Akadémia kültagja előadást tart a magyar nyelvről a Magyarok Világszövetségénél. Előadásának címe:

 

A magyar nyelv: a kőkor élő nyelve

 

Az előadás időpontja: 2021. szeptember 20., hétfő, 19 óra

Dr. B. Nagy János előadásának ihletője néhai Varga Csaba azonos című könyve. Az előadás díszvendége a Zürichben élő B. Szabó Péter, a Svájci Magyar Irodalmi és Képzőművészeti Kör elnöke lesz, aki 1994-96 között a Magyarok Világszövetsége Választmányának volt az elnöke. Az est házigazdája: Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke.

 

Dr. B. Nagy János előadásának érdekessége, hogy a professzor úr azt franciául és olaszul is elkészítette, és szívesen tesz eleget francia és olasz nyelvterületről érkező meghívásoknak, a magyar nyelv ősiségének idegen közösségekben való tudatosításáért. Ha száz évvel ezelőtt ismert lett volna a magyar nyelv és a magyar nép ősisége, akkor semmiképpen sem következhetett volna be Trianon – emlékeztetett számos alkalommal a Magyarok Világszövetségének elnöke.

 

Dr. B. Nagy János előadásáról ma született megállapodás, amikor B. Szabó Péterrel egy időben tisztelgő látogatást tettek Patrubány Miklósnál, aki megajándékozta őket az MVSZ és a Trianon Társaság által a századik évfordulóra készített Emlékirat egy-egy kötetével, valamint a világnyelveken kiadásra kerülő Trianon-könyv példányaival.

 

MVSZ Sajtószolgálat

10908/210908

Képünkön: B. Nagy János professzor, Patrubány Miklós és B. Szabó Péter