A Magyarok Világszövetsége tiltakozik az ellen, hogy Kárpátalján kényszersorozással magyar fiatalok ezreit viszik ágyútölteléknek, az Oroszországgal zajló háborúba.

 

Ukrajnának joga van az önvédelemhez, de ebben a háborújában ne használja túszként a második világháború békecsinálói által odaajándékozott magyar közösséget, amely azt megelőzően több, mint ezer évig Magyarország része volt.

A Magyarok Világszövetsége felhívja az Amerikai Egyesült Államokat, és az Ukrajnát támogató nemzetközi koalíció minden tagját, hassanak oda, hogy Ukrajna hagyjon fel a kárpátaljai magyar nemzeti közösség felszámolására tett kísérletével.

 

A Magyarok Világszövetsége felkéri Magyarország kormányát, hogy vesse latba súlyát a nemzetközi szervezetekben, éljen vétójogával az EU-ban és a NATO-ban, és az Alaptörvényben foglalt kötelességének eleget téve védje meg kárpátaljai magyar testvéreinket.

 

Arra biztatjuk tagjainkat és híveinket, hogy január 28-án , szombaton 11 órakor vegyenek részt a Magyar Békekör által Ukrajna budapesti nagykövetsége elé meghirdetett szolidaritási tüntetésén.

 

Cím:

XII. kerület, Istenhegyi út 84/B. A 21, 21A és 221 autóbusszal érhető el a Széll Kálmán (Moszkva) térről. Az Istenhegyi lejtő megállóban kell leszállni!

 

Budapest, 2023. január 25.

Magyarok Világszövetsége

————————————————————————————–

Kövessen minket a Magyarok Világszövetsége Facebook-oldalán.

 

Támogassa az SZJA 1%-val a Magyarok Világszövetségét,

amely két évtizede egyetlen fillér állami támogatás nélkül működik!

Adószámunk: 19672081-1-41

 

MVSZ Sajtószolgálat

11164/230125