Október 9-én ülésezett Budapesten a Magyarok Világszövetségének Elnöksége, amely egyhangú szavazattal megbízott elnökhelyettessé választotta meg az Elnökség németországi tagját, Czigány Imrét.

A Szövetség új elnökhelyettese az 1956-os Magyar Forradalom és Szabadságharc vérbe fojtása után szüleivel Németországba emigrált. Az egyetem elvégzése után Czigány Imre az Európai Bizottságban pályázott meg és nyert magas rangú tisztséget. Három évtizeden keresztül egyik felelőse volt az Európai Unió és az ENSZ, illetve az EU és az Amerikai Egyesült Államok kapcsolatainak.

A brüsszeli bürokraták zömétől eltérően Czigány Imre mindvégig felvállalta a magyar nemzeti ügyeket. Részt vett a Magyarok Világszövetségének munkájában, több mint egy évtizedig az MVSZ Brüsszeli Szervezetének tiszteletbeli elnöke volt. Támogatta az elcsatolt területeken élő magyar közösségek jogvédő küzdelmeit. Szószólója volt autonómia-törekvéseinek.

 

Az Elnökség nagy várakozással tekint a Szövetség új elnökhelyettesének ténykedése elé, és bízik benne, hogy annak révén a Magyarok Világszövetségének jelenléte és hangja az EU és az ENSZ nemkormányzati szervezeteinek körében erősödik majd.

 

Czigány Imre az MVSZ korábbi elnökhelyettesének megüresedett tisztségébe lép, akit az MVSZ elnöke ellen idén tavasszal szervezett puccskísérletben való érintettsége miatt, és egyéb etikai vétségei miatt kizártak a Magyarok Világszövetségének tagjai sorából.

 

Czigány Imre megbízása a jövő tavasszal esedékes Küldöttgyűlésig tart, amelynek hatásköre az elnökhelyettesi tisztség tartós betöltése.

 

Sajtószolgálatunk sok sikert kíván a Magyarok Világszövetsége új elnökhelyettesének!

Korábban írtuk:

Menesztette az MVSZ Elnöksége Bottyán Zoltán elnökhelyettest

https://www.facebook.com/mvsz.sajtoszolgalat/posts/4114307141980583