Április 28-án másodszor látogat Ferenc pápa Magyarországra. Szeretnénk hinni, hogy ez a látogatás egyszerre szolgálja a keresztény élet megerősödését, miként az egész magyar nemzet felemelkedését is.

 

Jelentős lépés lenne ez irányban, ha a pápalátogatás alkalmat adna arra, hogy a Szentszék nyilvánosan is elismerje azt, amit az elmélyült magyarságkutatók rég óta tudnak, és aminek minden bizonyítéka megtalálható a Vatikánban: Toursi Szent Márton magyar király volt…

Ide idézzük egy három évvel ezelőtti közleményünk vonatkozó részletét:

2020. november 11-én írtuk – Jöjj Szent Márton!

 

Toursi Szent Márton püspök, Franciaország védőszentje, Nyugat-Európa talán legnépszerűbb szentje, aki Pannóniában, Sabariában, azaz Szombathelyen született, az általa alapított Mamoutier-kolostorban kelt “Márton-legenda szerint a szent hun, illetőleg magyar királyok sarjadéka, sőt egyenesen magyar király volt” – közli a jeles néprajzkutató, Bálint Sándor. (…)

 

Az ifjú Márton római légiósként szolgált. Harci erényekkel és könyörületességével tűnt ki. Örökre bevésődött a keresztény emlékezetbe az a jelenet, amikor egy meztelen, didergő koldust látván kettéhasítja katonai palástját, és felét odanyújtja a rászorulónak.

 

Püspöki jelmondata „Non recuso laborem” volt, azaz „Nem utasítom el a munkát”. Véletlen volna, hogy ugyanezt választotta püspöki jelmondatává másfél évezreddel később Székelyfőld és Erdély nagy püspöke, Márton Áron? Bizony mondom Nektek, hogy nem. Hiszen Ő is végigharcolta az első világháborút, Ő is zokszó nélkül teljesítette a rá rótt feladatot, Ő is hatalmasat és maradandót alkotott, Ő is MAGYAR volt.

(…)

MVSZ Sajtószolgálat

10658/201111

——————————————————–—-————————————-

 

Támogassa az SZJA 1%-val a Magyarok Világszövetségét,

amely két évtizede egyetlen fillér állami támogatás nélkül működik!

 

Adószámunk: 19672081-1-41

 

MVSZ Sajtószolgálat

11227/230427