Újabb, háromnapos magyarországi látogatásáról távozva, a Budapestről Rómába tartó repülőgépen Ferenc pápa sajtótájékoztatót tartott. Arra a kérdésre, hogy ezalatt változott-e magyarokról kialakult véleménye, így válaszolt:

„Nem változott a véleményem, talán inkább gazdagodott, abban az értelemben, hogy azok a magyarok, akiket megismertem, nagy kultúrával rendelkeznek. Azoknak is, akik nem tartoztak magasabb társadalmi osztályba, az egyszerű embereknek is magas az alapműveltségük” – tájékoztatott a Magyar Katolikus Egyház hivatalos szócsöve, a Magyar Kurír.

Talán ezzel vélekedésével is magyarázható, hogy Ferenc pápa négy év alatt negyedszer látogatott a történelmi Magyarország területére. Először, 2019-ben Székelyföld szívébe, Csíksomlyóra a búcsúba érkezett, majd 2021-ben félnapos Budapesti tartózkodás után PozsonyKassa és Eperjes érintésével ellátogatott a hajdani nyugati székely végekre, és részt vett Sasvár-Morvaőr búcsújában.

 

Vasárnap, a Kossuth téren celebrált szentmisén a pápalátogatást biztosító operatív törzs tájékoztatása szerint több százezren vettek részt.

Képek: Magyar Kurír

 

——————————————————–—-————————————-

 

Támogassa az SZJA 1%-val a Magyarok Világszövetségét,

amely két évtizede egyetlen fillér állami támogatás nélkül működik!

 

Adószámunk: 19672081-1-41

 

MVSZ Sajtószolgálat

11228/230430