Zilizi Tihamér, a Magyarok Világszövetségének pozsonyi küldötte is részt vett a május 20-án Budapesten, a Turul Házban megtartott Küldöttgyűlésen. Ez alkalomból küldött-társunk egy óriási adományt tett: 1000 (azaz ezer) eurós támogatást fizetett be az MVSZ pénztárába!

A Magyarok Világszövetsége ezennel nyilvánosan mond köszönetet felvidéki tisztségviselőjének. A támogatás összegét a június 4-én, az ország 7 határmenti szakaszán megtartandó Juhos Gábor Trianon-maraton 2023 megszervezésére fordítja.

 

Zilizi Tihamér évtizedek óta ismert szereplője a felvidéki magyar közéletnek, miként a Magyarok Világszövetségének is. Igazi őrző Ő, aki vigyáz a strázsán.

 

Az Ő nevéhez fűződik a minden hónap keddjén Nagyszombatban megtartott magyar nyelvű szentmise „kiverekedése”, amely mondhatni az egyetlen magyar nyelvű rendezvénye, annak a városnak, amely három évszázadon keresztül volt az esztergomi érsek székhelye, és amely hatvan ezres lakosságú városban a legújabb népszámlálás adatai szerint kevesebb, mint 200 (kétszáz) magyar él…

 

Köszönjük munkásságodat, és adományodat, Tihamér!

 

Magyarok Világszövetsége

Fotók: Az esti fényképek 2023. január 10-én készültek, Patrubány Miklós nagyszombati látogatása idején.

 

————————————————————————————————————-

 

Támogassa az SZJA 1%-val a Magyarok Világszövetségét,

amely két évtizede egyetlen fillér állami támogatás nélkül működik!

 

Adószámunk: 19672081-1-41

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

11238/230517