Elhangzott a Juhos Gábor Trianon-maraton mai sajtótájékoztatóján:

 

Június 4-én, Trianon napján a megcsonkított Haza határának hét szakaszán zajlik maratoni futóverseny, amely hatvan települést érint

 

Patrubány Miklós MVSZ elnök és Fenyvesi József országos főszervező mai sajtótájékoztatóján megtudhattuk, hogy öt nap múlva, a következő hét szakaszon zajlik a Juhos Gábor Trianon-maraton (JG-TM 2023): 1. Nagycenk-Sopron, 11. Siklós-Mohács, 17. Gyula-Dombegyház, 23. Tiszabecs-Csenger, 27. Hidasnémeti-Sátoraljaújhely, 33. Ipolytarnóc-Balassagyarmat és 34. Vámosmikola-Balassagyarmat.

Az egyes szakaszok sorszáma annak a jelzése, hogy az adott szakaszt Juhos Gábor a 2020-ban megtartott emlékezetes, 40 napos Trianon-maratonjának hányadik napján teljesítette.

Minden egyes szakaszon kilenc versenyszámot rendeznek meg: hármat (férfi, női, csapat) maratoni illetve ultramaratoni távon, kettőt (férfi, női) félmaratoni távon, valamint négyet a céltelepülésen zajló, 1920 méteres Emlékfutásban (fiúk, lányok, családok és szeniorok).

 

Minden szakasznak mind a kilenc versenyszámában arany-, ezüst-, és bronzéremmel jutalmazzák az első három helyezettet. A maratoni illetve ultramaratoni táv győztesei egy-egy gyönyörű serleget is nyernek. Minden egyes versenyszám első hét helyezettje Díszoklevelet kap.

 

A hét szakaszon zajló verseny 60 településen vezet keresztül. Több település jelezte, hogy Trianon napján maguk is egy-egy 1920 méteres emlékfutást szerveznek.

 

Összesen tíz rajt- és cél-település polgármestere vállalt védnökséget illetve fővédnökséget az adott versenyszakasz fölött.

 

A sajtótájékoztató felvétele itt tekinthető meg: https://youtube.com/live/kKuVezyI7Wk

 

A versenyre az MVSZ honlapján benevező, és a versenytávok a szintidőn belül teljesítő versenyzők valamennyien Emléklapot kapnak, továbbá egy Magyarságtudományi Füzetet.

A ruházatra felvasalható JG-TM emblémák a verseny által érintett valamennyi településen megvásárolhatóak lesznek 990 Ft-ért. A versenyre bejelentkezettek számára ezek féláron (azaz 500 Ft-ért) lesznek elérhetők.

 

A 64 oldalas, színes Versenyfüzetet is ingyen vehetik át a versenyzők, de bárki érdeklődő megvásárolhatja.

 

Minden részlet megtudható az MVSZ honlapján: www.mvsz.info

 

A szimbolikus nevezési díjakat (1920 Ft maratoni távra és 1500 Ft a félmaratonira) előre banki átutalással, vagy legkésőbb a verseny rajtja előtt egy fél órával a rajt helyszínén lehet kifizetni, készpénzben.

 

A JG-TM 2023 versenyeire 2023. június 3-án. 12 óráig lehet on-line, nevezni, itt:

 

https://mvsz.info/?page_id=1050

 

Vesszen Trianon!

Igazságot Magyarországnak!

Fenyvesi József Orendi Mihály országos fővédnök üzenetét olvassa fel
Patrubány Miklós bemutatja a ruházatra felvasalható, 9 cm átmérőjű JG-TM jelképet

MVSZ Sajtószolgálat

11247/230530