Amint arról e heti sajtótájékoztatónkon már híradás történt vasárnap, június 4-én, Trianon gyászos napján a megcsonkított Haza jelenlegi határai mentén hét szakaszon zajlanak a JG-TM 2023 versenyei. Egy-egy szakaszon kilenc versenyszámban hirdetnek majd győztest (maraton: férfi, női és csapat; félmaraton: férfi és női; 1920 méteres emlékfutás a cél-településen: fiúk, lányok, családok és szeniorok).

A versenyről a Magyarok Világszövetségének honlapján (www.mvsz.info ) június 4-én 8:00 óra és 17:00 óra között élő közvetítés zajlik.

 

A verseny futói összesen hatvan településen haladnak keresztül. E települések közül elég sok helyütt ugyancsak megrendezik az 1920 méteres emlékfutást, helyenként több száz résztvevővel.

 

Például a 27. sz. Hidasnémeti-Sátoraljaújhely szakasz települései közül a rajt- és cél-településen kívül Gönc és Pálháza jelentett be helyi 1920 m-es emlékfutást – tájékoztatott a szakasz szervezőbizottságának elnöke, Györki Erika. A 11. sz. Siklós-Mohács szakasz települései közül Magyarbóly és Lippó jelentett be helyi 1920 m-es emlékfutást – adta hírül dr. Bajnóczi Pál, a szakasz versenyigazgatója.

 

Megjelent a JG-TM 2023 Versenyfüzete, 64 oldalas, színes kiadványban. A versenyfüzet tartalmazza a verseny történetét, előzményeit, és az ez évi kiírás minden részletét. A füzet az MVSZ székházában, interneten az mvsz@mvsz.hu címen, és a verseny helyszínein megvásárolható.

Ára: 1000 Ft. MVSZ tagok és aláírásgyűjtők számára: 700 Ft.

 

A maratoni, ultramaratoni és félmaratoni távokat megtevő versenyzők ingyen kapják, az emlékfutás résztvevői pedig 500 Ft-ért.

Vesszen Trianon!

Igazságot Magyarországnak!

 

MVSZ Sajtószolgálat

11248/230603