prof. Tanka Endre

 

 

Dr. Tanka Endre emeritus professzor a magyarországi tudományos élet kiemelkedő alakja, az MTA doktora, akit a nagyközönség elsősorban az anyaföld jogi védelmében kifejtett munkássága alapján ismer. Ám a professzor úr a rá jellemző pontossággal és elmélyültséggel több más kritikus kérdéskört is megvizsgált, olyanokat, mint az 5G illetve a Hazánk égboltját is barázdázó vegyi csíkokat, a CHEMTRAILS-t. Ez utóbbiaknak egy 40 oldalas, gazdagon lábjegyzetelt tanulmányt szentelt, amelyet már tavaly novemberben közzétett a Varga Domokos György által szerkesztett szilajcsiko.hu. Tekintettel a tanulmány jelentőségére, valamint arra, hogy e vegyi csíkok kihatnak bolygónk életének szinte minden vetületére, úgy döntöttünk, hogy illeszkedve világháló olvasói szokásaihoz, 25 részletben, öt hét alatt az MVSZ Sajtószolgálat is közzéteszi azt.

 

Mindenkinek felelős és figyelmes olvasást kívánunk Prof. Tanka Endre döbbenetes feltárásához.

7/25

Magyar álláspont a chemtrailről

Sem államhatalmi, sem közigazgatási hatóság hivatalos jognyilatkozatát nem ismerem a chemtrails tárgyában. Egyetlen írásos támpontom ehhez Vajda Miklós közleménye.[15] E szerint a magyar kormány a következőket közli: „Tudjuk azt, hogy Magyarország légterében rendszeresen tevékenykednek chemtrail repülőgépek. Azonban nincs konkrét információnk arról, hogy ezen repülőgépek pontosan milyen anyagokat szórnak a légtérben. A repülőgépek szabad mozgását ENSZ egyezmény biztosítja, amelyet hazánk is aláírt. Az ENSZ-nek a Föld globális felmelegedése ellen vívott harcát Magyarország is teljes körűen támogatja”.

 

A közleményhez két tény szorosan hozzátartozik. Egyrészt a chemtrail repülők vegyszerekkel folyamatosan permetezik a hazai légtért, éspedig növekvő mértékben, amit a magyar közhatalom megenged, mert annak céljával és technikájával egyetért. Másrészt a légtérbe szórt vegyi anyag nemcsak a hazai népesség, hanem még a közhatalom számára is ismeretlen. A kormány szerint ez így helyes, mivel tudja, hogy ez a tevékenység a mi klímavédelmünket szolgálja, vagyis közcélú és közérdekű feladatot teljesít.

 

A permetezett vegyi anyagok nem ismeretéből (vagy mondjuk ki, szándékos titkolásából) az is következik, hogy a civil lakosság teljesen elzárt annak megismerhetőségétől. Amíg ui. a kiszórt anyag a légtérben lebeg, azt sem magánszemély, sem környezetvédő szerv (pl. a Levegő Munkacsoport) nem képes megvizsgálni, hiszen repülőgépek vagy speciális (a meteorológiában használt) észlelő ballonok erre a célra nincsenek. Amikor pedig – a számunkra ismeretlen – vegyszer vagy nano részecske a talajba és a vizekbe kerül, már a szakvizsgálatok sem bizonyíthatják a konkrét eredetét, nem szólva a grafén és az „okos por” útjának és jelenlétének a kimutatásáról, ami szinte lehetetlen. Emiatt ha bárki még csak a gyanú árnyékát is veti fel a nem természetes, hanem szándékos „égi-gépi permet” esetleges veszélyéről vagy károsító hatásairól, azt a konteó vádja rögtön megsemmisíti: nincs és nem is lehet bizonyíték a chemtrails életpusztító hatására, mert – az ENSZ program hitelesnek elfogadott tájékoztatása szerint – valójában csak ártalmatlan jód-kristályszerkezet kerül a légtérbe, ami mindenkit véd a szélsőséges felmelegedéstől. A gyanúsító vagy rosszhiszemű rémhírterjesztő előbb bizonyítsa be, hogy a chemtrail tényleg káros. Mivel ez – a hamis állítás miatt – kizárt, örüljön, ha elkerülheti a büntetését.[16]

 

Tartalmát nézve, az idézett hazai álláspont két pilléren nyugszik. Egyik az, hogy a chemtrail a bolygónk globális felmelegedés elleni védelmét szolgálja, amit az ENSZ közérdekű környezetpolitikája hajt végre. A másik pillér a nemzetközi jog kötőereje: légterünk szabad használatát az ENSZ-egyezmény kötötte ki, amelyet a Magyar Állam is aláírt.


Szembesülnünk kell azzal, hogy – tudományos és jogi mérce szerint – kellően megalapozott-e ez a közhatalmi álláspont? Ennek tárgyilagos megítéléséhez egyfelől közelebbről meg kell vizsgálnunk az EU és az ENSZ légkörhasználatra is kiterjedő környezetpolitikáját. Másfelől fel kell tárnunk a hatályos uniós közjog, továbbá a nemzetközi jog és a hazai környezetvédelmi jog néhány alapintézményét, amelyek érvényesen irányadók a chemtrail kialakított gyakorlatának a jogi minősítésére.

 

———————————————————————-

[15] Ld. Vajda M. „Amit a hazai sajtó sem mond el nekünk.” 2022. IX. Nézz fel az égre, mert permeteznek minket! <> A cikk utal a chemtrails hivatalos magyarázatára is. E szerint J. P. Holdren (Obama tudományos főtanácsadója) továbbá a CFR és Németország is közleményben ismerik el a vegyi permetezést. Holdren tökéletesen járható útnak látja a chamtrails módszert a bolygó lehűtésére. Teljes mértékben támogatja a bárium, magnézium, alumínium, nano-szálak, stroncium, baktériumok, spórák és más vegyi anyagok légkörbe permetezését, méltatja a globális felmelegedés elleni küzdelem jegyében a nehézfémek légkörbe juttatását.

 

[16] Az igazságnak az összeesküvés-elmélet bélyegével megsemmisítését és ezzel a hazugság közvéleményt meghatározó uralmát a köztörvényi bűnöző összeesküvő háttérhatalom az USA-ban találta ki és juttatta világméretű érvényre. A lelemény J. F. Kennedy elnök meggyilkolásához fűződik. Erről az emberek nem voltak hajlandók elhinni, hogy Oswald (az elkövető) magányos és egyéni motivációjú, öntörvényű gyilkos, hanem az terjedt el, hogy mögötte a háttérhatalom áll. A CIA ekkor munkálta ki, hogy az e fajta alaptalan vélekedést konteónak kell minősíteni és ennek megfelelően letörni. A zseniális módszer mind máig tökéletes védernyője az NWO urainak. William Casey, a CIA igazgatója 1981-ben mondta: „Tudni fogjuk, hogy a dezinformációs programunk mikor lesz teljes: – ha az amerikai közvélemény már mindent hamisnak hisz.” (Vervliet, i. m.)

 

 

(folytatjuk)

 

MVSZ Sajtószolgálat

11275/230627