prof. Tanka Endre

Dr. Tanka Endre emeritus professzor a magyarországi tudományos élet kiemelkedő alakja, az MTA doktora, akit a nagyközönség elsősorban az anyaföld jogi védelmében kifejtett munkássága alapján ismer. Ám a professzor úr a rá jellemző pontossággal és elmélyültséggel több más kritikus kérdéskört is megvizsgált, olyanokat, mint az 5G illetve a Hazánk égboltját is barázdázó vegyi csíkokat, a CHEMTRAILS-t. Ez utóbbiaknak egy 40 oldalas, gazdagon lábjegyzetelt tanulmányt szentelt, amelyet már tavaly novemberben közzétett a Varga Domokos György által szerkesztett szilajcsiko.hu. Tekintettel a tanulmány jelentőségére, valamint arra, hogy e vegyi csíkok kihatnak bolygónk életének szinte minden vetületére, úgy döntöttünk, hogy illeszkedve világháló olvasói szokásaihoz, 25 részletben, öt hét alatt az MVSZ Sajtószolgálat is közzéteszi azt.

Mindenkinek felelős és figyelmes olvasást kívánunk Prof. Tanka Endre döbbenetes feltárásához.

 

9/25

Megalapozott-e és hatékony lehet-e a chemtrails módszerű klímavédelem?

 

A Miskolczi paradigmától Al Gore Nobel-díjáig

 

Csakhogy ezzel egy időben két magyar légkörfizikus ennek a koncepciónak – már a születése pillanatától – a meggyőző cáfolatával állt elő. Miskolczi Ferenc – aki hosszú időn át a NASA sikeres kutatója volt – 2007-ben korszakos felfedezésre jutott: kutatásai azt bizonyították, hogy a Föld üvegháztartása a CO2 kibocsátástól függetlenül állandó.[18] A Miskolczi-paradigma lényege a CO2-üvegházhatás és a globális felmelegedés ok-okozati szinten való összekapcsolásának a cáfolata. Ez azt jelenti, hogy a globális felmelegedésnek a fokozott CO2-kibocsátással és a kapcsolatos (esetleges) légköri abszorpció-növekedéssel történő magyarázata tudománytalan. (Hogy mindenki világosan megértse: bármennyire is növekedne – emberi vagy más közrehatásra – a levegő CO2 tartalma, az a földi légkör melegedését nem tudná növelni.) Nem cáfolható, hogy az éghajlat a Föld története során állandóan változott, és ez a jövőben is így lesz. Az éghajlat emberi közreműködés nélkül sem állandó.


Szarka László, geofizikus mérnök akadémikus 2008-ban egy más utat bejárva jutott a Miskolczi-paradigmával azonos következtetésre: a globális környezeti problémák függetlenek a globális átlaghőmérséklet alakulásától, ezért a légköri CO2-kibocsátás csökkentése tévút.[19] Az NWO urai a diktátumukat leleplező tudományos tézist megsemmisítésre, a Miskolczi-paradigmát elhallgatásra ítélték. A tudós szakmai karrierje véget ért, a NASA megtiltotta az új felfedezés közzétételét. Eközben az ENSZ IPCC (Kormányközi Klímaváltozási Testület) negyedik átfogó jelentése már törölte Miskolczi eredményét, ugyanakkor a klíma-diktátumot kimunkáló IPCC és ennek klímapolitikusa, Al Gore – aki az USA alelnöke is lett – 2007-ben Nobel-békedíjat kapott.

 

———————————————————————-

[18] (Ld. Szarka László: Magyar versenyelőny, ne herdáljuk el! /A szerző ajánlása Miskolczi F.: Az éghajlat önszabályozása c. könyvéhez. 2021. V. 21./) A tudós bizonyította: ha megnövekszik a levegő CO2 tartalma, akkor a levegőben lévő vízgőz fokozott mértékben csapódik ki és hullik le csapadék formájában. Ily módon a levegő vízgőztartalmának csökkenése kiegyenlíti a többlet-szén-dioxid üvegházhatást növelő hatását.(Ld. Héjjas István: Klímavédelem – kérdőjelekkel. A jelenlegi leghitelesebb klímaelméletet egy magyar tudós, Miskolczi Ferenc, a NASA volt légkörfizikus munkatársa dolgozta ki. Amikor azonban bemutatta a kutatási eredményeit, a NASA megtiltotta azok nyilvános közzétételét. in: Magyar Hírlap, 2020. IX. 21.) <> Miskolczi felfedezése megsemmisítő csapás az NWO urainak klíma-diktátumára. Ezt a tudós sem titkolja. Amint fogalmaz, „…ha a fenti állításom igaz, (t. i. a CO2-kibocsátás és a légköri felmelegedés közti oksági összefüggés hiánya), akkor nyilvánvaló a CO2-kibocsátás csökkentésére kifejtett nemzetközi és hazai erőfeszítések teljes értelmetlensége. Amennyiben a globális felmelegedés bizonyítottan létezik és mértéke bizonyítottan káros az emberiségre, akkor továbbá nyilvánvaló az ilyen irányú kutatásokra rendelkezésre álló amúgy is szűkös anyagi és technikai erőforrások átcsoportosításának szükségessége, a melegedés valódi okainak a feltárására.” (Ld. Szarka: Versenyelőny…)

 

[19] Ld. u. o. és Szarka L.: Föld és ember. Magyar Belorvosi Archívum, 2021/1. sz. 8–27. o.

(folytatjuk)

 

MVSZ Sajtószolgálat

11277/230629