prof. Tanka Endre

Dr. Tanka Endre emeritus professzor a magyarországi tudományos élet kiemelkedő alakja, az MTA doktora, akit a nagyközönség elsősorban az anyaföld jogi védelmében kifejtett munkássága alapján ismer. Ám a professzor úr a rá jellemző pontossággal és elmélyültséggel több más kritikus kérdéskört is megvizsgált, olyanokat, mint az 5G illetve a Hazánk égboltját is barázdázó vegyi csíkokat, a CHEMTRAILS-t. Ez utóbbiaknak egy 40 oldalas, gazdagon lábjegyzetelt tanulmányt szentelt, amelyet már tavaly novemberben közzétett a Varga Domokos György által szerkesztett szilajcsiko.hu. Tekintettel a tanulmány jelentőségére, valamint arra, hogy e vegyi csíkok kihatnak bolygónk életének szinte minden vetületére, úgy döntöttünk, hogy illeszkedve világháló olvasói szokásaihoz, 25 részletben, öt hét alatt az MVSZ Sajtószolgálat is közzéteszi azt.

 

 

Mindenkinek felelős és figyelmes olvasást kívánunk Prof. Tanka Endre döbbenetes feltárásához.

 

13/25

Az „időjárás-gyártás” mint a „klíma-zsarolás” alapmódszere

A „bolygó felforrósodásának” rémképe


Aki az „égi-gépi permet” (chemtrails) valós következményeiről tudni akar, be kell látnia: egy gondosan titkolt (e miatt is bonyolult) összefüggés-rendszernek (mondhatni méhkasnak) az egyik rekeszébe nyúlt, ami önmagában nem tárhatja fel a valóságot. Ezért próbáltam előbb a CO2-„tudatipar” jogintézményi nyomulását jelezni. Viszont nyilvánvaló: a CO2-kibocsátás csökkentése (végcélként megszüntetése) nem válhatna az NWO globális parancsává, ha azt nem sulykolná (hamis tényállításokkal) az évtizedek óta mind több katasztrófával fenyegető időjárási és klímaválsággal. Ennek az oknyomozása azonban (az éghajlat természeti törvényeken alapuló alakulása, másfelől annak titokban, mesterséges „csinálása”) olyan összetett, sokrétű kérdéskör, amit a lelkiismeretes kutató külön tanulmányban is aligha tárhatna fel. E miatt itt – nyers egyszerűsítéssel – csak a „lényeg lényegét” jelezhetem.

 a// A CO2-visszaszorítás diktátumát (ennek az áltudományát „vallási dogmává” avatva) legcélszerűbb az ember ösztönös félelmére, a klíma-kataklizmáktól való rettegésre alapítani. (Ennek igaza a tömegpszichológia ismerete nélkül is könnyen belátható.) Al Gore – hogy a Nobel-díját megszolgálja – sokat is tett ezért: a ’80-as évektől a világot az új jégkorszakkal és a tengervíz félméternyi emelkedésével riogatta, ami – a megfékezése nélkül – a kontinensek nagy részét és városok ezreit elnyeli. A jóslat tendenciája azonban elmaradt. Ekkor még a HAARP kísérleti üzemszakaszban működött, a globális „időjárás-gyár” szerepe váratott magára. Hiteles klímatudósok és mások mind meggyőzőbb érvekkel támadták ezt a „klímahisztériát”. Ez a diktátum légkörfizikai magyarázatát 180 fokos fordulatra késztette: a jégkorszak hamis állítását a globális felmelegedés, a „bolygó felforrásának” a rémképe váltotta fel, amit csak a CO2 szint drasztikus visszafogása előzhet meg.[27]

———————————————————————-

[27] Reménytelen próbálkozás lenne a téma főbb szakirodalmát és a diktátum hiteles cáfolatait idézni. Csak egyetlen jellemző példa. A „klímahazugság” egyik elhíresült leleplezője Jordan B. Peterson klinikai pszichológus, a torontói egyetem professzora. A könyvíráson túl bekapcsolódott a Cambridge Union Society által alapított Warming Policy Foundation (illetve ugyanezen Forum) és a Net Zero Watch munkájába. Ezek a civil szerveződések a brit kormány „nulla emisszió” terveinek a szigorú szakértői felülvizsgálatát követelték. Peterson szerint „bármely ’politika csináló’, aki bármire nézve zéró szintet kíván elérni, csak következetesen a saját illetéktelenségét nyilvánítja ki.” (Net Zero Watch, Jan. 23. 2022)

Képünk illusztráció. Forrás: raketa.hu

 

MVSZ Sajtószolgálat

 

11282/230705