A többszörösen díjazott tököli Koszorú néptánccsoport meghívást kapott a Marokkó fővárosában, Rabatban július végén sorra kerülő nemzetközi néptánc fesztiválra. Amint a mellékelt képek bizonyítják ez az tánccsoport a magyar népi tánchagyomány fantasztikusan széles skáláját ismeri, és méltó minden támogatásunkra.

 

A Magyarok Világszövetsége ugyan immár 22 éve egyetlen forint állami támogatás nélkül kényszerül működni, de olyan szegények soha sem lehetünk, hogy egy ilyen nagyszerű magyar ügyet ne támogatnánk. Ezért 350.000 forinttal járulunk hozzá a csoport részvételének megvalósulásához.

Egyben mindenkit, aki teheti, arra biztatunk, hogy kövesse példánkat. Ki-ki annyival, amennyit lehetőségei megengednek. Ha a nyújtott támogatásról minket is értesítenek, azt megköszönjük.

 

Alább a tököli Szárny-nyitogató Alapfokú Művészeti Iskola támogatási kérelme.

 

Tisztelt Vezetőség!

 

A 22 éve működő tököli Szárny-nyitogató Alapfokú Művészeti Iskola díjnyertes néptánccsoportja, a Koszorú Csoport abban a megtiszteltetésben részesült, hogy meghívott fellépőként képviseli Magyarországot a „Gyerekek a békéért – International Festival of Children for Peace” nevű rangos nemzetközi folklórfesztiválon, amely 2023. július 23-30. között kerül megrendezésre Rabatban, Marokkó fővárosában.

 

A több mint 30 ország részvételével zajló fesztiválon ifjú táncosaink gyönyörű magyar táncokat mutatnak be műsorukban, és felvonulnak a magyar zászlóval. A produkció kimagasló, több hazai fesztiválon is aranyfokozatú minősítéssel elismert szakmai színvonala a csoport művészeti vezetőjének, Kakuk Pálnak köszönhető, akinek a neve fogalom a népművészet világában. 25 éven keresztül volt a Magyar Állami Népi Együttes aktív tagja, profi táncosként, tánckarvezetőként bejárta az egész világot, hírét vitte gazdag folklórkincsünknek.

 

A „Gyerekek a békéért” fesztivál meghívott fellépőjeként a 10 fellépő gyermek és két kísérő pedagógus részére teljes ellátást biztosítanak a szervezők, az utazási- és a felkészüléshez kapcsolódó költségeket a családoknak kell állniuk. Ez a fejenként közel 300.000 Ft-os tétel – tekintve, hogy a felkérésről csak nemrég értesültünk – komoly anyagi kihívást jelent, különösen a nagycsaládosok, testvérpárok számára, ezért segítségért folyamodunk: adománygyűjtést szervezünk a résztvevő családok terheinek mérséklése érdekében.

 

A kiutazást és fellépést szervező Tököl Népművészetéért Egyesület nevében tisztelettel kérjük Önt, ha módjában áll és egyetért céljainkkal, támogassa a Koszorú csoport első nemzetközi fesztiválszereplését, amelyen legjobb tudásukkal képviselik hazánkat. Minden hozzájárulás nagy segítséget jelent!

Felajánlását köszönettel fogadjuk az alábbi számlaszámra:

 

Tököl Népművészetéért Egyesület – MBH Bank 10103850-15660700-01006002 A megjegyzésbe kérjük írja be: Koszorú – Marokkó.

Amennyiben bármilyen kérdése felmerül, kérjük keressen minket a +36-20-489-4220 telefonszámon (Busch Ildikó néptáncpedagógus).

 

Támogatóinkat név szerint megjelenítjük művészeti iskolánk összes online és nyomtatott felületén, valamint a fesztiválszereplésről szóló sajtómegjelenésekben (kivéve természetesen, ha anonim módon támogatja a fellépést).

 

Köszönjük, hogy figyel Ránk, utunkról részletesen beszámolunk!

 

Tököl, 2023.06.13.

 

Tisztelettel:

Busch Ildikó

néptáncpedagógus

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

11287/230712