Tegnap jelentette be a Belügyminisztérium államtitkára, hogy augusztus 1-jétől, azaz mától összevonják Nemzeti Népegészségügyi Központot (NNK) és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI). Az üggyel már foglalkozott pár nappal ezelőtt havi rendszeres sajtótájékoztatóján az MVSZ WHO-Munkacsoportja. A friss hírre a WHO-Munkacsoport vezetője, dr. Tamasi József reagált, ekként:

„Egy olyan országban, ahol nincs egészségügyi és oktatási minisztérium, és egy rendőr irányítja az orvosokat, semmin nem lehet csodálkozni. Egy biztos, hogy ez a lépés is közelebb kívánja hozni azt a fajta diktatúrát, amit a WHO alá rendelt járványhisztéria keltés és kezelés alatt, a magyar választókat eláruló illegitim hatalom-átadás alatt kívánnak megvalósítani.

Müller Cecília hatalmas szakértelmét megismerhette az ország a COVID áljárvány-időszak alatt, nyilvánvalónak tűnik, hogy ilyen szinten a gyógyszerek, táplálékkiegészítők engedélyezését, azok eljárásait is képes lesz megoldani. Biztosan nem azért, hogy Ivermektin, nagy dózisú C vitamin, glutation és egyéb növényi anyagok hozzáférhetők legyenek az oltások mellékhatásainak kezelésében, hanem inkább azért, hogy a gyógyszergyárak még inkább kizsákmányolhassák a magyar embereket.”

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

11312/230801