Petőfi Sándor 200

 

Születésének 200. évében folytatódik Petőfi Sándor emlékének állami szintű meggyalázása Magyarországon.

 

Szeptember 10-én, vasárnap a Hősök terén megtartott Tisztítótűz Szer keretében mondott fővédnöki beszédében Patrubány Miklós, hosszan érvelt amellett, hogy még az idén, születésének 200. évében a Magyar Állam adja meg a végtisztességet és a nemzeti kegyeletet a nemzet legnagyobb költőjének, és temessék el a 34 éve egy bőrödben porladó hamvait. A Magyarok Világszövetségének elnöke a temetés méltó helyének a budapesti Hősök terén található szimbolikus sírt, az Ismeretlen Magyar Hős sírját jelölte meg. Elvégre Petőfi Sándort honvéd őrnagyként érte a halál.

Nem sokat váratott magára a kormányzati szintű válasz. Másnap, szeptember 11-én ugyancsak Budapesten, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, az Orbán kormány honvédelmi minisztere megfosztotta korábbi, Petőfi Sándor őrnagy nevétől a budaörsi úti honvéd laktanyát, és azt Mária Terézia laktanyává nevezte át !? A kormány kegyeletsértő lépése megdöbbenést váltott ki a jó érzésű magyar emberek millióiban.

 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a kormányszóvivő Szentkirályi Alexandra férje, annak a Szalay-Bobrovniczky Vincének a testvér bátyja, aki tíz évvel ezelőtt híresült el, amikor Magyarország bécsi nagyköveteként a nagykövetségen helyt adott egy olyan, élőben sugárzott televíziós rendezvénynek, amelyben az ő tétlen jelenlétében meggyalázták a Magyar Állam első számú szimbólumát, a Szent Koronát.

 

Ekkor, 2013. december 19-én a Magyarok Világszövetsége felszólította a külügyminisztert és Magyarország államelnökét, hogy haladéktalanul hívják vissza Szalay-Bobrovniczky Kristófot a bécsi nagykövetségről, és távolítsák el a magyar diplomáciai testületből, mint alkalmatlant.

A felhívásra az érintettek a fülük botját sem mozdították. Ezzel szemben, bécsi megbízásának lejárta után újabb nagyköveti mandátumot adtak neki, Ezúttal Finnországban és Észtországban. testvér bátyját Szalay-Bobrovniczky Kristófot pedig Magyarország Nagy-Britanniai nagykövetévé nevezték ki.

 

A szeptember 11-i, Petőfi Sándor emlékét Kolozsvár visszatérésének 83. évfordulóján meggyalázó lépés túl van minden határon.

Ha valamilyen okból valóban fontos az Orbán-kormánynak Mária Terézia ekkénti felmagasztalása, választhatták volna akármelyik másik laktanyát. De nem tették. Petőfi Sándor büntetése holtában folytatódik.

————————————————————————–

Alább felidézzük Sajtószolgálatunk tíz évvel ezelőtti közleményét.

 

Aki a Szent Koronát gyalázza, ellenség!

 

A Magyarok Világszövetségének tiltakozó nyilatkozata

 

A Magyarok VIII. Világkongresszusa a magyar nemzet első számú, létmeghatározó szimbólumává nyilvánította a Szent Koronát, amelyet Magyarország Alaptörvénye is a magyar államiságot megtestesítő szimbólumként nevesít.

A magyar nemzet új meghatározásának 3.1. pontja meghatározó mondatba foglalja a Szent Korona szerepét a magyar nemzet életében:

„A magyar nemzet a Szent Korona közjogi rendje szerinti államot megalkotó nép.”

 

Aki tehát a Szent Koronát meggyalázza – amint az a minap Bécsben, Magyarország nagykövetségén, a magyar nagykövet jelenlétében és hallgatólagos beleegyezésével, három osztrák színész gyalázatos provokációja révén megtörtént – a magyar államot, sőt a magyar nemzetet gyalázza meg.

A Szent Korona Magyarország bécsi nagykövetségén történt meggyalázása megengedhetetlen bűn. Aki a Szent Korona ellen cselekszik, a magyar nemzet ellensége, amint azt a magyar nemzet új meghatározásának 4.6. pontja tételesen megfogalmazza.

 

Mindezek alapján a Magyarok Világszövetsége felhívja a külügyminisztert és az államelnököt, hogy rendeljék vissza Magyarország bécsi nagykövetét, Szalay-Bobrovniczky Vincét, és szereljék le a diplomáciai testületből, mint arra teljesen alkalmatlan személyt. Ugyanakkor felszólítjuk a kormányt, hogy a Szent Koronát meggyalázó három osztrák színészt, mint a magyar nemzet ellenségeit nyilvánítsák Magyarország területén nem kívánatos személyekké.

A Magyarok Világszövetsége szükségesnek látja, hogy a magyar kormány külpolitikájában is emelje a legfőbb teendők közé a Szent Koronának a történelmi magyar állam első számú közjogi személyiségeként való megismertetését, és követelje meg az ennek kijáró tiszteletet.

 

MVSZ Sajtószolgálat

8165/131219

 

Petőfi Sándor 200

MVSZ Sajtószolgálat

11331/230913