A Brunner Márta, Siposhegyi Zsolt és Plaszkó Bence színművészek, valamint Linka Ágnes alkotta négyfős művészegyüttes egyhetes kanadai körúton hódol Petőfi Sándor emlékének, hét helyszínen előadva Linka Ágnes Jövendölés című színművét, amely nemzetünk nagy költőjének életútját mutatja be 1856-ban, Szibériában bekövetkezett haláláig.

 

A körutat a Lízik Zoltán vezette Független Magyar Református Egyház szervezi. Lízik Zoltán egyben az Amerikai Magyar Református Egyház püspöke és a Magyarok Világszövetsége Kanadai Országos Tanácsának alelnöke.

Az első előadásra holnap, szeptember 15-én kerül sor WINDSOR-ban, a Mindszenty Hall-ban, helyi idő szerint este 7 órától.

 

A körút a Magyarok Világszövetségének védnöksége alatt zajlik. A küldöttséget dr. Laky-Takács Péter Atilla ügyvéd, volt kolozsvári, majd torontói konzul, az MVSZ tagja vezeti.

 

A körút helyszínei:

15-én Windsor, 17-én délben Cambridge, 17-én délután Hamilton, 22-én este Ottawa, 23-án délelőtt Montreal, 24-én délben Torontó, a Szent Erzsébet plébánián és 24-én délután szintén Torontó, a Magyar Házban.

 

Sajtószolgálatunk minden egyes előadást beharangozza, és arra kéri az MVSZ kanadai, valamint amerikai tagjait és híveit, hogy osszák meg minél szélesebb körben híradásunkat.

MVSZ Sajtószolgálat

11334/230914