VMárcius 17-én, Molnár V. József földi születésnapján, szerető tanítványok, őszinte tisztelők, hűséges barátok töltötték meg a Magyarok Világszövetsége székházának dísztermét. Ezen az estén Jóska bácsiról szólt minden a színpadon, a bejátszott filmrészleteken, a többszáz torokból egyszerre felcsendülő imádságokban, fohászokban, nótákban. Történetek, emlékek, hála és ígéret, hogy folytatjuk, amit Jóska bácsi életében elkezdett. Könnyes, mosolygós arcok, ölelések, ragyogó szempárok a teremben és a kerengőben egyaránt. Jóska bácsi érezhetően köztünk volt!

z estet házigazdaként Patrubány Miklós nyitotta meg, majd hosszú sorban következtek, a tanítványok, barátok, művészek a Kárpát-Hazából. Többek között Ambrus KárolyCsabay Árpád atya, Egyszólam együttesGergely IstvánHarangozó ImreHorváth SzilárdPetrás MáriaPitti KatalinRózsa PéterPócs AlfrédVesztergám Miklós és mások.

 

Patrubány Miklós átadta a Magyarok Világszövetsége legmagasabb kitüntetését, a Magyar Nemzetért Aranyérmet, amelyet csak posztumusz ítélnek oda.

 

Az emlékest teljes felvétele itt tekinthető meg: https://youtu.be/kFa3gak6kak

 

A videót Széll Péter készítette

Sajtószolgálatunknak Sipos Kata küldte a beszámolót.

 

 

——————————————————————–————–——–

 

Kövessen minket a Magyarok Világszövetsége Facebook oldalon is!

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

11032/220324