Kilépés WHO-ból

 

Szeptember 30-án tüntetés zajlott a WHO budapesti kirendeltsége előtt (Kresz Géza u. 37.). Nagy hírverés nem előzte meg az eseményt, így érthetően kevesen vettek rajta részt.

 

Egy kósza internet-levélből egy órával a rendezvény kezdete előtt értesült róla a Magyarok Világszövetségének elnöke is, aki magánemberként, hallgatóságként megjelent a helyszínen.

A tüntetés szervezői, dr. Fórizs Eszter és Czetli Balázs felkérték Patrubány Miklóst, hogy szóljon a tiltakozókhoz.

Az MVSZ elnöke emlékeztetett arra, hogy az MVSZ másfél évvel ezelőtt elsőként figyelmeztette a magyar államot és a nemzetet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) színében lopakodó világhatalomszerzési kísérletre. Mára a Magyarok Világszövetségének a Küldöttgyűlése által is megerősített álláspontja egyértelmű: Magyarországnak ki kell lépnie a WHO-ból!

 

Az elnök a jövő évben esedékes önkormányzati és európai parlamenti választásokra való tekintettel arra biztatta a résztvevőket és Magyarország szavazópolgárait, hogy semmiképpen ne szavazzanak olyan pártra, amelynek a programjában nem szerepel fő helyen a WHO-ból való haladéktalan kilépésünk.

 

Az MVSZ-nek van egy WHO-munkacsoportja, amelyet dr. Tamasi József vezet, és amely havonta tart sajtótájékoztatót, emlékeztetett beszéde végén az elnök.

 

A tüntetésen mindvégig jelen volt, és arról felvételt készített Faltusz Andrea. Az ő jóvoltából közzétesszük Patrubány Miklós ott elhangzott megszólalását. Amint bővebb anyag birtokába jutunk, azt is közzétesszük.

 

Videó itt: https://photos.onedrive.com/share/77CB355533582129!2982?cid=77CB355533582129&resId=77CB355533582129!2982&authkey=!AP4ZqikL7y6wHH0&ithint=video

 

Képek és videó: Faltusz Andrea

MVSZ Sajtószolgálat

11346/231001