Amint azt Budaházy Edda közzétette, az ügyész három napos gondolkodási idő után súlyosbítást kérő fellebbezést terjesztett elő abban a büntető perben, amelyben Budaházy Györgyöt 17 év fegyház büntetésre ítéltek, és amelyben még a harmadrendű vádlottat is 15 és fegyházzal sújtották.

Túl magán a tényen, ez az ügyészi fellebbezés azért is megdöbbentő, mert míg a bíróság elvben független az Országgyűléstől és a Kormánytól, addig az ügyészség nem független tőlük. Ez pedig felveti a politikum felelősségét ebben a megrendítő ügyben.

 

A magyarság széles köreit megbotránkoztató ítélkezés miatt a Magyarok Világszövetségének elnöke, Patrubány Miklós levélben kérte a kegyelmi jog gyakorlóját, Áder János leköszönő köztársasági elnököt, és a kegyelmi jog ellenjegyzőjét, Varga Judit igazságügyi minisztert, hogy részesítsék a Budaházy-ügy vádlottjait eljárási kegyelemben.

 

Arra az esetre, ha a leköszönő köztársasági elnöknek, Áder Jánosnak nem lenne “érkezése” Budaházy Györgyék ügyében kegyelmet gyakorolni, az MVSZ elnöke Novák Katalin megválasztott köztársaság elnökhöz fordult ugyanazzal a kéréssel.

 

“Ha és amennyiben elődjének nem állna módjában ezt az ügyet rendezni, úgy tisztelettel kérem Elnök Asszonyt, hogy Ön gyakoroljon kegyelmet. Méltó színrelépése lehet ez annak a politikusnak, aki eddigi pályafutása során a magyar családok érdekének fő támogatója volt” – írta Novák Katalinhoz intézett kegyelmi indítványában Patrubány Miklós

 

Korábban írtuk:

Áder János köztársasági elnökhöz és Varga Judit igazságügyi miniszterhez írt levélben kérte a Budaházy-ügy vádlottainak eljárási kegyelemben való részesítését Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke

https://www.facebook.com/vilagszovetseg/posts/5018412324892573

——————————————————————————————

 

Kövessen minket a Magyarok Világszövetsége Facebook oldalon is!

 

MVSZ Sajtószolgálat

11034/220327