Hol vagytok, székelyek? – Múlt, jelen, jövő

Kiút kereső konferencia

Dolgozatkérő levél

Tudatjuk, hogy idén, augusztus 15-20. között sor kerül a Magyarok XI. Világkongresszusára, Szkítákkal a Sötétség ellen címmel, amelynek fő célkitűzéseit az itt mellékelt ALAPVETÉS tartalmazza. A Világkongresszus keretében számos konferenciát szervezünk, ezek között egy, a székely nép múltjával, jelenével és jövőjével foglalkozót is, mely arra hívná fel a figyelmet, hogy a székely nép múltbéli társadalmi rendtartó hagyománya, egyedülállóként Európában, akár egy szkíta őskövület maradt meg, egészen az újkorig, mikoris már a zsarnoki rendszereknek nem tudott ellenállni. Fel kell ismernünk, hogy az ősi székely nép mára már veszélyeztetett helyzetbe került, azáltal, hogy életelemét – a szabadságát – veszítette el. A székely nép útkeresése minden szabadságra törekvő nép számára is példát mutathat.

A következő témaköröket kívánjuk tárgyalni:

1. székely őstörténet, székely múlt, székely rendtartó társadalom, székely jogrend, testvérnépek története

2. a székely nép mai szellemi-lelki-anyagi közállapota (kultúra, öntudat, tulajdonviszonyok, demográfia)

3. a székely nép méltóságának helyreállítási lehetősége, a székely rendtartás megújításának módozatai, önrendelkezési kiutak, gazdasági fejlesztési lehetőségek.

Kérjük az érdeklődőket, akik dolgozattal jelentkeznének, hogy írják meg tervezett előadásuk címét és rövid kivonatát (max. 1000 leütés). Amennyiben képet is kívánnának mellékelni, úgy kérjük, hogy azt jpg-formátumban külön csatolják. A jelentkezéseket 2024. március 4-ig várjuk az mvsz@mvsz.hu, és a MXIVK.holvagytokszekelyek@gmail.com címre.

A beküldött jelentkezéseket konferenciánk Szervezőbizottsága legkésőbb 2024. április 1-ig kiértékeli, és dönt befogadásukról. A befogadott dolgozatok megírására a szerzőknek majd 6 hét áll rendelkezésükre.

Tudatjuk, hogy mindazok, akiknek befogadjuk a dolgozatát, a Magyarok XI. Világkongresszusának előadói lesznek, akik egyben a Világkongresszus szavazati joggal rendelkező felsőházi elvű küldöttei.

A konferenciával kapcsolatos gondolatainkat sajtótájékoztatón mutatjuk be, amelynek felvétele megtekinthető a Magyarok Világszövetsége YouTube-csatornáján.

Szeretettel várjuk érdeklődő nemzettársaink jelentkezését.

Budapest, 2024. február 4.

Borsos Géza,                                                Vetési Zoltán,

a konferencia elnöke                          a konferencia koordinátora

Patrubány Miklós,

a Világkongresszus Szervezőbizottságának elnöke

Melléklet:

A Magyarok XI. Világkongresszusa – ALAPVETÉS

https://www.facebook.com/vilagszovetseg/posts/688891306776803

————————————————————————–

Kövessen minket a honlapunkon www.mvsz.info is.

A 86. életévébe lépett, legnagyobb magyar civil szervezet 2000 óta semmilyen állami támogatásban nem részesül.

Közhasznú szervezetünket ezen a bankszámlán lehet támogatni:

10300002-20102159-00003285.

Idén minden beérkezett támogatást a Magyarok XI. Világkongresszusára fordítunk.

MVSZ Sajtószolgálat

11450/230205