Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke az alábbi üzenetet juttatta el sajtószolgálatunkhoz.

 

Magyarország népe bebizonyította, hogy zsigereiben hordozza a rómaiak által törvényesített tapasztalatot: háború idején diktátort választott az ország élére. Mert ez az újabb kétharmad – az eddigi legnagyobb arányú – azt jelenti, hogy Orbán Viktor továbbra is belátása szerint kormányozhatja Magyarországot, akár alkotmányozhat is.

 

Ám túl a szomszédban dúló háborúnak Magyarországra vetített veszélyén, van még két tényező, amely döntő szerepet játszott a választás kimenetelében.

 

Márki-Zay Péter, az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje lepkesúlyúnak bizonyult. Sem kellő politikai tudása, sem ereje, sem tapasztalata nem közelítette meg azt a szintet, amelyről eséllyel vívhatta volna meg ezt a viadalt. Megkockáztatom, hogy bárki a koalícióra lépett pártok vezetői közül jobb eredményre juttatta volna az összefogást.

 

Végül, de nem utolsósorban ki kell emelni, hogy a Fidesz egy vérprofi, tökélyre vitt kampányt folytatott a 2019-es önkormányzati választások óta eltelt három évben, különösen az elmúlt három hónapban. A 2022-es országgyűlési választás már akkor eldőlt, amikor a kormánynak volt bátorsága befagyasztani az üzemanyag árakat. Azóta már csak az volt a kérdés, hogy kétharmados lesz-e a Fidesz-KDNP győzelme?

 

Mi Hazánk felnőtt a parlamenti szerephez és immár betölti a Jobbik által üresen hagyott teret. Dicséret illeti a fiatalok pártját. Toroczkai Lászlóék frakciójának megjelenése után Orbán Viktor kormánya is megszabadul a „szélsőjobbos kormány” bélyegétől.

 

Összegezve, a Magyarok Világszövetsége elismeréssel nyugtázza a kormánypártok teljesítményét. Ez a sorozatban negyedik kétharmados többség azonban immár nem csak lehetőség, hanem felelősség is Orbán Viktor és kormánya számára:

 

Immár nem odázható el Magyarország történeti alkotmánya jogfolytonosságának helyreállítása.

 

Ezt követeli meg mind a magyar, mind az európai jövő, miként az emberi élet is.

 

 

Kövessen minket a Magyarok Világszövetsége Facebook-oldalon is.

 

MVSZ Sajtószolgálat

11041/220406