Üzenet azoknak, akik Trianon napján az összetartozást ünneplik.

 Ha tudni akarod, hogy mit jelent a napjainkban is folytatódó Trianon a magyar nemzet életében és azt, hogy miért nem lehet június 4-ét, Trianon gyászos napját a nemzeti összetartozás napjának nevezni, hallgasd meg Patrubány Miklós solti emlékbeszédét a solti HÍD tévé élő közvetítésének felvételében:

https://www.youtube.com/live/EbD6Cq4hG-w&t=35m30s

 

Az Országos Trianon Társaság (OTT) solti tagozatának szervezésében, a helybeli református templomban zajlott tegnap a Trianon-napi megemlékezés, amelynek meghívott szónoka Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke, az OTT tiszteletbeli elnöke volt.

A rendezvény emelkedett lelkületű volt, és mindenben megfelelt annak, ami nemzetünk legnagyobb tragédiájának évfordulóján elvárható.

Nem ünnepség volt! Megemlékezés volt!

 

A Himnusz éneklésével kezdődő és a Szózat, valamint a Székely Himnusz éneklésével záruló megemlékezés nyitányán Szondi Miklós, az MVSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke elszavalta Babits Mihály Áldás a magyarra című versét. Örsi-Urbán Bea a 17 éves József Attila Nem! Nem! Soha! című versével tett hitet a jövő mellett.

 

A rendezvényen beszédet mondott Németh István Solt polgármestere. Fohászt mondott három történelmi keresztény gyülekezet papja: Váradi Péter református lelkész, Vass Huba Erdélyből származó római katolikus esperes és Selmecziné Füzékova Diana Felvidékről származó evangélikus lelkész.

 

A templomi rendezvény követően a résztvevők koszorúk sokaságát helyezték el a templomkertben álló turulos Trianon-emlékműnél.

Solt példát mutatott arról, hogy miként kell Trianon napján emlékezni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

————————————————————————–

Kövessen minket a honlapunkon www.mvsz.info is.

A 86. életévébe lépett, legnagyobb magyar civil szervezet 2000 óta semmilyen állami támogatásban nem részesül.

 

SZJA 1%-ának átutalásához a Magyarok Világszövetségének adószáma: 19672081-1-41

Közhasznú szervezetünket ezen a bankszámlán lehet támogatni:

IBAN: HU53 1030 0002 2010 2159 0000 3285

(SWIFT: MKKBHUHB XXX)

 

Idén minden beérkezett támogatást a Magyarok XI. Világkongresszusára fordítunk.

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

11550/240605