Skócia legyőzésével Magyarország válogatottja megőrizte annak esélyét, hogy a csoportkörből továbbjusson.

Ám e győzelemnek nagy ára van. Gólerős középcsatárunk, Varga Barnabás súlyos nyaksérülést szenvedett. Számára az Európa Bajnokság minden bizonnyal véget ért.

Sérülését egyértelműen a skót védelem okozta, mert a két hátvéd – a 2-es Ralston és az 5-ös Hanley – egyszerre rántotta Barnit lefelé, miközben a labdát öklöző kapus, Gunn, bal könyökével arcon ütötte és eltekerte a magyar csatár fejét…

Jól látszik mindez az alábbi két képen.

 

Megható a csapattársak gesztusa, amellyel nemcsak Barnabás mezét mutatták fel győzelmi örömükben, hanem szülőfaluja, Szentpéterfa feliratát is kifeszítették.

Köszönet jár érte nekik, de ez nem elég.

Imádkoznunk kell Barnabás gyógyulásáért!

 

Megható, hogy a labdarúgó világot mennyire megdöbbentette ez a horrorisztikus eset, és mennyire együtt éreznek Varga Barnabással. Az X-en megszólalt Cole Palmer (Chelsea), Antoine Friezman, Franciaország labdarúgó válogatottja. Imádkozik érte a BBC Sport, a Sport Bible, Fabrizio Romano és sokan mások. Lásd itt:

Sportnyelven fogalmazva ezért nem csak 11-es, de kiállítás is járt volna. Arról nem is beszélve, hogy amennyiben a két védő nem rántja le Barnit, akkor bizonyára gólt fejel. A kapus sem mentesül a felelősség alól, hiszen az eset jóval az ő védett területén, a 6-oson kívül történt.

 

AMENNYIBEN VARGA BARNABÁSNAK KOMOLYABB BAJA LESZ, AKKOR FELMERÜL A HÁROM SKÓT VÉDŐJÁTÉKOS BÜNTETŐJOGI FELELŐSSÉGE IS, A GONDATLANSÁGBÓL ELKÖVETETT VESZÉLYEZTETÉSÉRT.

Reméljük, hogy az Magyar Labdarúgó Szövetség felnő a helyzet komolyságához!

 

Fotók: Nemzeti Sport (Koncz Márton), Shaun Botterill/Getty Images és Catherine Ivill – AMA/Getty Images

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

11565b/240623