prof. Tanka Endre

 

 

Dr. Tanka Endre emeritus professzor a magyarországi tudományos élet kiemelkedő alakja, az MTA doktora, akit a nagyközönség elsősorban az anyaföld jogi védelmében kifejtett munkássága alapján ismer. Ám a professzor úr a rá jellemző pontossággal és elmélyültséggel több más kritikus kérdéskört is megvizsgált, olyanokat, mint az 5G illetve a Hazánk égboltját is barázdázó vegyi csíkokat, a CHEMTRAILS-t. Ez utóbbiaknak egy 40 oldalas, gazdagon lábjegyzetelt tanulmányt szentelt, amelyet már tavaly novemberben közzétett a Varga Domokos György által szerkesztett szilajcsiko.hu. Tekintettel a tanulmány jelentőségére, valamint arra, hogy e vegyi csíkok kihatnak bolygónk életének szinte minden vetületére, úgy döntöttünk, hogy illeszkedve világháló olvasói szokásaihoz, 25 részletben, öt hét alatt az MVSZ Sajtószolgálat is közzéteszi azt.

 

Mindenkinek felelős és figyelmes olvasást kívánunk Prof. Tanka Endre döbbenetes feltárásához.

Mindenkinek felelős és figyelmes olvasást kívánunk Prof. Tanka Endre döbbenetes feltárásához.

 

10/25

Megalapozott-e és hatékony lehet-e a chemtrails módszerű klímavédelem?

 

CO2-kibocsátás vallási dogmája a világdiktatúra bevezetésének eszköze



Mindez az NWO kezdettől fogva világdiktátumot megvalósító klímapolitikájának csak az ideológiai előzménye.[20] Az NWO számára a tudomány ezen a terepen sem jelent többet a nyers eszköz-szerepnél: ha az a világuralmának útjában áll, kíméletlenül megsemmisíti, ha viszont azt szolgálja, úgy piedesztálra emeli, még ha az – az ésszerűség elemi parancsát is tagadó – hamis áltudomány.

 

Földön a karbon-emisszió (a CO2-kibocsátás) nullára csökkentésének hamis tételezése – az NWO kezében lévő pénz- és médiahatalom segítségével – a köztudatban vallási dogmává vált, aminek vak követését senki nem teheti kétségessé. Ennek a klímapolitikának – akár csak az EU intézményeiben – az oknyomozó feltárása felérhet egy színes kalandregénnyel, de az írásom témájától messze vezetne. Itt be kell érnem egyrészt a klímavédelmi intézményrendszer felvillantásával, másrészt annak jelzésével, hogy mi a „klíma-zsarolás” alapmódszere, ami – a rabszolgatársadalom kiépítésére vezető „klímahisztériával” – képes a bolygó teljes népességét (a célszerű önvédelmét leszerelő) kényszerzubbonyba zárni.

 

A CO2-kibocsátás globális felszámolási diktátumának jelzőkövei a különböző „klímacsúcsok” és ezek hozadéka, a bolygó minden államát gúzsba kötő nemzetközi egyezmények. Köztük a 2030-ra és a 2050-re kitűzött „teljes klímasemlegesség” végrehajtását (ld. utóbbira a Green Dealt, az EU Zöld Megállapodását) teljesítő Párizsi Éghajlatvédelmi Egyezmény.[21] A fő szabályozó pedig – az egyes országokra lebontott – CO2 kvótarendszer (EU ETS), ami évente növekvő költséggel terheli a CO2-kibocsátással járó ipari tevékenységeket, hogy így növelje a szennyezés útján előállított termékek árát. A CO2 kvóta maga is áru, a kvótapiac kiterjedt kereskedelmet folytat, aminek fő haszonélvezői a legnagyobb multik és bankok. Az EU 2023-tól bevezeti a karbonvámot, hogy ennek kivetésével törje le az Unión kívüli piaci szereplők versenyelőnyét, rászorítva őket a szennyezésük csökkentésére.[22] Az uniós klímapolitika fontos része az energiaadó átalakítása, ami ugyan összetett szabályozókból áll, de fő törekvése a CO2 kibocsátású fosszilis energiaforrások – adómegszorításokkal – kiiktatása.[23]

 

———————————————————————-

[20] Senki ne felejtse el: az a tény, hogy az NWO csak a WEF davosi konferenciáján, 2020-ban tette közzé a világ számára a Great Reset tíz év alatt végrehajtandó követelmény-rendszerét, egyáltalán nem jelenti azt, hogy – épp a végcél megvalósítására – a háttérhatalom az intézményi uralmát – szívós nyomulással – nem gyakorolta volna a nemzetközi politika minden lényeges terepén, köztük az USA, az EU, az ENSZ stb. kézi vezérlésével a környezetpolitika meghatározásában is.

 

[21] Ez az ENSZ 2016. IV. 22-én aláírt Éghajlatváltozási Keretegyezménye (UNFCCC), amit 195 állam ratifikált. Célja 2030-ig a földi átlag-hőmérséklet emelkedésének 2 Celsius fok alatt tartása, amit az üvegház-gázok kibocsátásának a kötelező csökkentésével kíván elérni. Az EU a saját kibocsátásának a mértékét először 40 %-kal vállalta csökkenteni, később azt 55 %- ra emelte. (Az NWO-elkötelezettségű szakértők szerint a cél nem tartható, ha 2030-ra a kibocsátás 55 gigatonnára nő, ezért azt legalább 40 gigatonnára kell csökkenteni.) A Grean Deal nem kötelező érvényű jogszabály, hanem az EB klímapolitikai stratégiája, amit a tagállamok elfogadtak. Célja: „…az éghajlatváltozás egzisztenciális veszélyének kezelése közben az EU gazdasági növekedése, jobb munkahelyek teremtése és az emberek jólétének javítása.” (Látni kell, hogy ez demagóg és hamis célkitűzés, aminek a hitelességét az EU minden környezeti rendelkezése lerontja. Pl. az EB már elkészítette az uniós polgárok lakás-ingatlanaira irányadó „dekarbonizációs” rendelet tervezetét, ami 2030-ig kívánja megvalósítani az embereknek az NWO által diktált vagyonfosztását: „nem lesz semmid és boldog leszel.” Az új kommunizmus digitális rabszolgatársadalmának lényege: mindenki nincstelenné válik, a tulajdon és a róla való rendelkezés senkit nem illet meg, kivéve a világkormány urait, akik elsajátítják a közhatalmat és azon belül a tulajdont is. A rendelet lényegéről később.) A magyar klímavédelmi törvény (2020: XLIV.) a CO2-kibocsátás csökkentését az 1990. évi szinthez képest 2030-ig szintén 40 % arányban vállalja. Ezután viszont a végső energiafelhasználás csak karbon-semleges forrásból származhat, amelyen belül a megújuló energiaforrás arányának legalább 21 %-ot kell elérnie. A „teljes klímasemlegességet” 2050-ig kell elérnünk.

 

[22] A rendelet tervezetét az EU Tanácsa fogadta el (az ECOFIN, amely a gazdasági és pénzügyminiszterekből áll). A karbonvámot először a vas-, acél- és alumínium termékekre, továbbá a cement, az elektromos áram és a műtrágya behozatalára kívánják kivetni, de a termékkör bővülhet.

 

[23] Jellemző, hogy a tervezett irányelv a hatályát kiterjesztené a tőzegre, tűzifára, faszénre és az alternatív üzemanyagokra (pl. a hidrogénre) is. Az adóztatást az energiatermékek és a villamos energia energiaértékéhez, valamint az általános uniós keretből levezetett környezeti teljesítményéhez (nettó fűtőértékéhez) kötné. E mellett a mezőgazdaság energiafogyasztása tekintetében a tagállamok által biztosított mentességeket megszüntetné a minimum adómértékek bevezetésével.

(folytatjuk)

 

MVSZ Sajtószolgálat

11278/230630