Lizik Zoltánt, aki egyben a Magyarok Világszövetsége Kanadai Országos Tanácsának alelnöke, újraválasztották az Amerikai Magyar Református Egyház püspökévé.

Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke levelében ezekkel a szavakkal gratulált neki:

„Egyszerre nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy az Amerikai Magyar Református Egyház gyülekezetei újraválasztottak és megerősítettek püspöki tisztségedben. Meggyőződésünk szerint megválasztásoddal felelősen és helyesen döntöttek, amikor személyedben nemzetünk e fontos közösségének élére egy tisztességes, jó magyar embert választottak újra.

Újabb megbízásod egyben a Magyarok Világszövetségét is erősíti. Hálát adunk az Úrnak, hogy a velünk való közösségvállalásod ódiuma nem okozott akkora hátrányt Számodra, ami újraválasztásodat megakadályozta volna.”

 

Válaszlevelében Lizik Zoltán püspök így fogalmazott:

 

„Nagyon köszönöm figyelmességedet, hogy köszöntöttél püspökké való újraválasztásom alkalmából.

Valóban nagy örömként élem én is meg ezt. Nagy felelősség és nagy kihívás is egyben ezekben a zavaros időkben vezetőnek lenni, az engedetlenség és hazugság korszakában egyenesen lehetetlen. Mégis végtelen türelemmel és szívóssággal próbálom végezni mindennapi feladataimat, biztatni és lelkesíteni a rám bízottakat. Szervezni a leglehetetlenebb szituációban is az összejöveteleket, találkozásokat, hogy erősödjünk a hitben, az összetartozásban és egymás hite által erősödjünk. Hogy végre, ha két magyar találkozik, abból áldás fakadjon. Ez a te munkád is. Itt talán egy kicsit más, de a lényeg egy, nemzetünk felemelkedése mindenekelőtt.”

 

Fényképeinken közzétesszük két vezető tisztségviselőnk levélváltását.

MVSZ Sajtószolgálat

11362/231011