Január 31-én Fuksz Sándor a Magyarok XI. Világkongresszusa keretében sorra kerülő Petőfi-konferencia elnöke volt Laky-Takács Péter szóvivő vendége. A vendég Egerből kapcsolódott be.

A szóvivő áttekintette az előző heti sajtótájékoztató óta történteket. Részletesen ismertette a Magyarok XI. Világkongresszusának Alapvetését, amelyet a Magyarok Világszövetségének elnöke jegyez.

Beszélt a múlt heti terrorelhárításról is, és a Sci-Fi világába tartozónak, illetve a tragikomédia műfajának határán mozgónak nevezte a nagy rendőri erőkkel a 70-80 éves “szkíták”-ra történt rajtaütést. A médiában bemutatott “fegyver-arzenál” egy Szlávia típusú légpuskából, egy légpisztolyból és két légriasztó pisztolyból állt. A csapat legélesebb fegyvere egy kés volt…

Azzal, hogy a köztévében egy olyan képet mutattak a “szkíta” merénylőkről, amelynek beállítása és kellékei kísértetiesen hasonlítanak a Magyarok Világszövetsége sajtótájékoztatóinak immár egy évtizede használt enteriőrjére, nyilvánvalóvá vált a mögöttes szándék: a Magyarok Világszövetségének, illetve a szkíta értékek jegyében szerveződő Magyarok XI. Világkongresszusának a besározása, és a gyanútlan nézőkben egy olyan tévképzet kialakítása, mintha bármi köze lenne hozzá a TEK által nagy erőkkel felgöngyölített csoportnak.

A Magyarok Világszövetségének a csoport vélt, vagy valódi tevékenységéhez semmi köze, azoktól elhatárolódik – mondta Laky-Takács Péter, a Világkongresszus szóvivője.

A sajtótájékoztató felvétele itt tekinthető meg:

————————————————————————–

Kövessen minket a honlapunkon www.mvsz.info is.

A 86. életévébe lépett, legnagyobb magyar civil szervezet 2000 óta semmilyen állami támogatásban nem részesül.

Közhasznú szervezetünket ezen a bankszámlán lehet támogatni:

10300002-20102159-00003285.

Idén minden beérkezett támogatást a Magyarok XI. Világkongresszusára fordítunk.

MVSZ Sajtószolgálat

11446/230201