Petőfi Sándor igazságáért

A nemzeti kegyelet megadását szorgalmazó konferencia

Dolgozatkérő levél

Tudatjuk, hogy idén, augusztus 15-20. között sor kerül a Magyarok XI. Világkongresszusára, Szkítákkal a Sötétség ellen címmel, amelynek fő célkitűzéseit az itt mellékelt ALAPVETÉS tartalmazza. A Világkongresszus keretében számos konferenciát szervezünk, ezek között egy Petőfi Sándor igazsága címűt, amely a nemzeti kegyelet megadását szorgalmazza nemzetünk nagy költője részére.

A következő témaköröket kívánjuk tárgyalni: Petőfi Segesvár melletti halálának „meséje”, Petőfi szibériai rabsága, a szabadságharc elhurcolt honvédjeinek emléke, Petőfi leszármazottai, a méltó temetés és nemzeti kegyelet kérdése.

Kérjük az érdeklődőket, akik dolgozattal jelentkeznének, hogy írják meg tervezett előadásuk címét és rövid kivonatát (max. 1000 leütés). Amennyiben képet is kívánnának mellékelni, úgy kérjük, hogy azt jpg-formátumban külön csatolják. A jelentkezéseket 2024. március 4-ig várjuk az mvsz@mvsz.hu címre.

A beküldött jelentkezéseket konferenciánk Szervezőbizottsága legkésőbb 2024. április 1-ig kiértékeli, és dönt befogadásukról. A befogadott dolgozatok megírására a szerzőknek majd 6 hét áll rendelkezésükre.

Tudatjuk, hogy mindazok, akiknek befogadjuk a dolgozatát, a Magyarok XI. Világkongresszusának előadói lesznek, akik egyben a Világkongresszus szavazati joggal rendelkező felsőházi elvű küldöttei.

A konferenciával kapcsolatos gondolatainkat sajtótájékoztatón mutattuk be, amelynek felvétele itt megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=VDtXqokWqZE&t=46s

Szeretettel várjuk érdeklődő nemzettársaink jelentkezését.

Budapest, 2024. február 3.

Fuksz Sándor                               Patrubány Miklós,

a konferencia elnöke      a Világkongresszus Szervezőbizottságának elnöke

Melléklet:

A Magyarok XI. Világkongresszusa – ALAPVETÉS

https://www.facebook.com/vilagszovetseg/posts/688891306776803

————————————————————————–

Kövessen minket a honlapunkon www.mvsz.info is.

A 86. életévébe lépett, legnagyobb magyar civil szervezet 2000 óta semmilyen állami támogatásban nem részesül.

Közhasznú szervezetünket ezen a bankszámlán lehet támogatni:

10300002-20102159-00003285.

Idén minden beérkezett támogatást a Magyarok XI. Világkongresszusára fordítunk.

MVSZ Sajtószolgálat

11448/230204