Az ismert regényíró és többszörösen kitüntetett oknyomozó román újságíró, Carmen Dumitrescu érdekes írást közöl a magyarországi politikai válságról.

Az írás szól a Novák Katalin által kegyelemben részesített K. Endre háromszéki, pontosabban zabolai gyökereiről, édesanyjának kapcsolatáról a zabolai Mikes grófi családdal, akinek szoros barátja Lévai AnikóOrbán Viktor miniszterelnök felesége.

A zabolai Mikes kastély – amelynek a cikk írója szerint Lévai Anikó gyakori vendége – az évek során közel 1 milliárd forintos támogatást kapott felújításra, fejlesztésre a magyar kormány által létrehozott Bethlen Gábor Alaptól, állítja a szerző.

A cikk megemlíti, hogy öt nappal a pedofil-botrány kirobbanása előtt Novák Katalin a második legmagasabb magyar állami kitüntetésben – Magyar Érdemrend Nagykeresztje – részesítette a szintén háromszéki származású Kató Béla református püspököt.

Kató Béláról megjegyzi, hogy ő közvetíti az Erdélybe áramló magyar állami támogatás legnagyobb részét, amiért őt egyházi körökben üzletember-püspökként ismerik.

Az eredeti, román nyelvű írás itt olvasható:

https://www.mediaquality.ro/exclusiv-legaturi…/

Képek: mediaquality.ro

MVSZ Sajtószolgálat

11452/240214