Példa Ő mindazok számára, akik az elcsatolt területeken dúló történelemhamisítással szembeszállnak.

A Pozsonyi Kerületi Bíróságon Falath Zsuzsanna másodfokon is megnyerte munkaügyi perét volt munkáltatójával, a pozsonyi városi múzeummal szemben.

Négy évvel ezelőtt azért rúgták ki Falath Zsuzsannát, mert szóvá tette a szlovák történelem-hamisításokat, és a Szlovákiához csatolt magyarok szenvedéseit. Kirúgását azonban nem erre, hanem egy soha nem volt átszervezésre fogták, ami most jogerősen megbukott. A múzeum vissza kell őt vegye állományába, és ki kell fizesse elmaradt munkabérét.

Pernyertességéhez gratulált a Magyarok Világszövetségének elnöke, Patrubány Miklós, aki annak idején első magyar vezetőként vette védelmébe Falath Zsuzsannát.

A jogvédő harcos a mai napon ezeket a sorokat juttatta el sajtószolgálatunkhoz:

„Mint már többször említettem, vegyes érzéseim vannak a győzelmünkkel kapcsolatban: egyrészt természetesen örülök neki, hiszen nem csak magamért, hanem az itt Felvidéken élő magyarokért is küzdöttem, így a győzelem és az öröm közös. Az érem másik oldala az a tény, hogy milyen a Felvidéken élő magyarok jelenlegi helyzete – szerintem elég tragikus.

Még mindig érvényben vannak a benesi dekrétumok (ami a 21. században nagyon felháborító), a magyarokat másodrendű állampolgároknak tekintik, mai napig senki sem kért bocsánatot a magyaroktól az elmúlt 100 évben velük szemben elkövetett sérelmekért, még mindig nincs meg a magyaroknak az autonómiája, a magyarok ma is el vannak nyomva és vannak itt különböző magyarellenes törekvések, tervek. Ha ezekben az irányokban változás történik, akkor az lesz igazi győzelem.

Ami azonban fontos, és ami az első lépés a változás felé, az a kitartás és az igazságért való küzdelem. És ha van hitünk is, akkor a harcunk biztosan sikeres lesz, mert a Jó Isten is nekünk fog segíteni és így az igazság előbb vagy utóbb ki fog derülni – ügyünk győzni fog. Azért küzdjünk az igazságért, célunkért, jogainkért, hogy egy nap ne történjen meg, hogy a Felvidéken már nincsenek magyarok, mert asszimilálódtak. Ne feledjük, hogy itt rég óta magyarok élnek és csak a történelemhamisításban jártas csehek és szlovákok próbálják elhitetni velünk, hogy ez igazi szlovák föld és ez az ősi hazájuk. Ezért védjük meg hazánkat!

Ehhez sok erőt és kitartást kívánok nem csak a Felvidéken élő magyaroknak, hanem minden elszakított területen élő honfitársamnak is!

Végezetül szeretném megköszönni a Magyarok Világszövetségének és elnökének – Patrubány Miklósnak, hogy az igazságért folytatott küzdelmem kezdete óta támogatnak és kiálltak mellettem. Sok erőt és kitartást kívánok én is Nekik az igazságért folytatott harcban!”

Kövessen minket a honlapunkon www.mvsz.info is.

A 86. életévébe lépett, legnagyobb magyar civil szervezet 2000 óta semmilyen állami támogatásban nem részesül.

Közhasznú szervezetünket ezen a bankszámlán lehet támogatni:

10300002-20102159-00003285.

Idén minden beérkezett támogatást a Magyarok XI. Világkongresszusára fordítunk.

MVSZ Sajtószolgálat

11468/240302