M E G H Í V Ó

„Egy lángot  adok, ápold, add tovább,
és gondozd híven!”

/Reményik Sándor, Öröktűz /

Gyümölcsoltó Boldogasszony

Nőnap március 25.

http://gocsejiskanzen.hu/sites/default/files/styles/v2_hir_front/public/kepek/kezdokepek/gfm/01_szazszorszep_az_orok_klasszikus.jpg?itok=SalZNpnx

    Gyümölcsoltó Boldogasszony szobor

Az ünnepségre szeretettel várunk mindenkit,

a Budaszentlőrinci Pálos kolostorba,

2024. március 24-én /vasárnap/12 órakor

/Budapest, II. Budakeszi út 91-95./

Ünnepi köszöntők, zenével, énekekkel, versekkel, a néplelkekben élő hagyományok örökségében,  Szent Korona Magyarországunkért, a Női minőségért, a megszületendő magzatokért, az Emberiség ellen elkövetett bűnök megállításáért, a Világbékéért!

Az immár hagyománnyá nemesült rendezvény a valódi és egyetemes termékenységi, Nőket köszöntő ünnep, mely a legszentebb földi teremtés gyökerének hordozói, Boldogasszony Anyánk tiszteletére, a tavaszi megújulás és az élet újrateremtésének misztikus és természetes otthonát hordozó nőket helyezi a középpontba. Az itteni megemlékezéseket nem csak a hely, a pálos tradíciók egykori otthona, de talán a Földön egyetlen áldott állapotban ábrázolt Istenanya szobor sugározta aura is az egyik legmegnyugtatóbb és elmélyülésre alkalmas atmoszférával bíró helyszínné magasztosítja.  semmit nem mondó március 8-i nemzetközi nőnapot visszahelyezzük a valódi, természetes világból származó, ismét tradicionális és egyetemes ünneppé téve, köszöntse mindenki a Nőket saját környezetében is március 25-én.

Az ünnepség keretén belül emlékezünk Dupay Mihályra, aki a „Gyümölcsoltó Boldogasszony” szobrot e helyre megálmodta és Molnár V. Józsefre a néplelkek fáradhatatlan tanítójára. E helyszínen, Gyümölcsoltó Boldogasszony – Nőnap március 25.  Értékrendet őrzők köre ünnepét, levezető-szervező: Perjés Andrea

Képtalálat a következőre: „Budaszentlőrinci pálos kolostor”

Megközelítés

–  22 sz. busszal a Széll Kálmán térről a Szépjuhászné megállónál kell leszállni és onnan pár lépést visszafelé sétálni, a Gyermekvasúttal érkezőknek pedig  a lépcsőkről levezető út vezet a Kolostorhoz.

–  Autóval érkezőknek parkolási lehetőség Budakeszi út 91. Erdészet parkoló, illetve Budakeszi út 93. Szépjuhászné megálló parkolója.

–  Ünnepség előtt és után igénybe vehető a Szépjuhászné Falatozó és a parkolóban működő lángossütő.

–  Kérjük, elsősorban a férfiakat, hogy hozzanak az ünnepségre virágot.

MELLÉKLET

Tisztelt Érdeklődők!

Többen jelezték, hogy  szeretnék beszerezni a budaszentlőrinci  Gyümölcsoltó Boldogasszony szobor, Markolt Sebestyén szobrász művész által készítendő  kicsinyített bronz változatát.

Kérjük, aki szeretne ebből a szoborból rendelni (mellékelve képeken),  a Művész Úr alábbiakban közölt elérhetőségen teheti meg.

Információk a Művész Úrtól:


Az öntvény 13 cm magas, az eredeti szoborkompozíciónak megfelelően egy kisebb sziklába ágyazva készül el.   A teljes szobrocska így 20-25 cm.

Az elkészült darabokat névre szólóan dedikálom.


A szobor teljes nettó ára 85 000 Ft,
(Számla-igény esetén áfa-mentes számlát tudok adni, ami viszont sajnos járulék-köteles, így a számlás bruttó összeg 107 950 Ft)
Hogy az adott megrendelés kivitelezését el tudjam kezdeni, szükségem van kezdésként egy egy-összegű előlegre: 45 000.-Ft-ra    (Ebből finanszírozom az öntést, cizellálást, patinázást.)

A számlaszámom: 12010659-00692146-00100007
Az erre a számlára érkező előleggel a megrendelést aktívnak tekintem, de azt kérem, hogy a megrendelő, elsősorban vegye fel velem személyesen a kapcsolatot!

Az összeg többi részét egyedi konstrukcióban, részletfizetéssel is be lehet fizetni, havonta legkevesebb 5000 Ft -os bontásban.

A fenti információ kizárólag csak személyes email címre  családi, baráti, ismerősi körben küldhető tovább.  Semmilyen nyilvános online  hírdetés felületre nem küldhető továbbított hírdetményként!

Markolt Sebestyén:  „Nem szeretnék “reklámozni”, “tömegesen termelni”.  „Ennek a kis zarándok-szobornak a személyre szabott elkészítését az arra érzékeny közönségnek szánom, akiket megérintett!”

Köszönöm a figyelmüket!
Markolt Sebestyén szobrászművész
+36208230017

————————————————————————–

Kövessen minket a honlapunkon www.mvsz.info is.

A 86. életévébe lépett, legnagyobb magyar civil szervezet 2000 óta semmilyen állami támogatásban nem részesül.

Közhasznú szervezetünket ezen a bankszámlán lehet támogatni:

10300002-20102159-00003285.

Idén minden beérkezett támogatást a Magyarok XI. Világkongresszusára fordítunk.

MVSZ Sajtószolgálat

11475/240308