A Petőfi-szoborhoz szervezett béketüntetést a Fórum a Békéért egyesület. Tekintettel a Macron francia államelnök vezényletével fokozódó világháborús veszélyre a tüntetésen képviseltette magát a Magyarok Világszövetsége is, dr. Laky-Takács Péter Attila, a Magyarok XI. Világkongresszusa szóvivője révén.

Elsőként Simó Endre, a Magyar Békekör elnöke szólt.

Az eseményt Kovács-Hárs Klári, a Magyarok XI. Világkongresszusának titkára moderálta.

A rendezvény teljes felvétele itt tekinthető meg:

https://www.facebook.com/gabor.benyovszky/videos/672874614864908

Dr. Laky-Takács Péter Attila tolmácsolta az MVSZ üzenetét. Ennek felvétele itt tekinthető meg:

Részlet a Magyarok Világszövetségének dr. Laky-Takács Péter Attila tolmácsolta üzenetéből:

„A Magyarok Világszövetségének álláspontja a háború és béke ügyében nem térhet el annak a népnek a lelkületétől, amelynek képviseletére hivatott: a magyar nép végtelenül békés és jóhiszemű, kultúra és civilizáció teremtő nép. Ebből kiindulva valljuk, hogy az emberiség döntő többsége velünk együtt a földi életet békében szeretné megélni, bár a történelem tanításából tudja, hogy a békét időnként megszakítja a háború.

Ez szöges ellentétben van azzal a történelemszemlélettel azzal a nézettel, amelyet egyes – főleg nyugati – politikai műhelyben tanítanak mely szerint: az emberiség alapállapota a háború, amelyet időnként megszakít a béke… (!!??) Ők azok, akik azt állítják, hogy a XX. század elején általuk kirobbantott és 15 millió európai fiatal életének kioltásával végződő első világháború egy „jó szándékú” kísérlet volt az emberiség egységének a megteremtésére… Velük szembe menve a világ békeszerető népeinek ki kell követelniük ennek az állandó háborúra támaszkodó szemléletnek a teljes száműzését a felnövekvő nemzedékek politikai tanításaiból.

Ebből az alapállásból kiindulva:

Követeljük a béke megteremtését az ukrajnai frontokon, követeljük a tartós tűzszünetet és a békés rendezést a jászok utódai által lakott gázai övezetben és Palesztinában.

Követeljük, hogy a világ hatalmasságai haladéktalanul hagyjanak fel az emberiség ellen folytatott háborújukkal, amely a COVID-fasizmusban és a WHO egészségügyi világdiktatúrára való törekvésében mutatta meg igazi arcát, és

követeljük, hogy tegyenek le a Föld elleni merényletükről, amely minden emberi képzeletet fölülmúlóan, tudománytalan badarságokra épülő klímahisztériában nyilvánul meg!”


Simó Endre

Dr. Laky-Takács Péter Attila

Thürmer Gyula

Petráss László

Fórizs Eszter

————————————————————————————

Kövessen minket a honlapunkon www.mvsz.info is.

A 86. életévébe lépett, legnagyobb magyar civil szervezet 2000 óta semmilyen állami támogatásban nem részesül.

Közhasznú szervezetünket ezen a bankszámlán lehet támogatni:

10300002-20102159-00003285.

Idén minden beérkezett támogatást a Magyarok XI. Világkongresszusára fordítunk.

MVSZ Sajtószolgálat

11485/240317