Elkészült B. Nagy János professzor, az MTA kültagja, az MVSZ Védnöki Testületének tagja vetített képes előadásának német nyelvű fordítása is.

A fordítást felajánlásként Vajta Dénes, az Országos Trianon Társaság ügyvezető alelnöke készítette, amiért köszönet és elismerés illeti.

 

Közben június 17-én három autóbusszal nyugat-európai magyar zarándokok érkeztek Aachenbe, ahol találkoztak Szilágyi Gergővel (képünk jobb szélén), Magyarország düsseldorfi főkonzuljával és Ficsor Lászlóval (balról a második), a Magyarok Világszövetsége Németországi Országos Tanácsának elnökével.

A részben belgiumi zarándokok között volt B. Nagy János professzor (képünk bal szélén) is, aki megismerkedett az urakkal. Bízunk benne, hogy ezek után kezdetét veszi B. Nagy János professzor régóta tervezett németországi előadássorozata a magyar nyelv ősiségéről.

 

B. Nagy János professzor előadásának ez a negyedik nyelvi változata, a korábban elkészült magyar, francia és olasz után. Mind a négy változat megtekinthető az MVSZ honlapján, itt:

 

magyarul – https://mvsz.info/wp…/uploads/2022/10/A-magyar-nyelv.pdf

olaszul – https://mvsz.info/…/La-lingua-ungherese-viva-delleta...

franciául – https://mvsz.info/…/La-langue-vivante-de-lage-de-la...

németül – https://mvsz.info/…/2023/06/Die-ungarische-Sprache.pdf

 

Fényképünk Aachenben, a Szent Adalbert templomban készült, ahová a magyar zarándokok az aacheni dóm Magyar Kápolnájában mondott imájuk után betértek.

 

MVSZ Sajtószolgálat

11273/230626